JIM STANARD – COLOR OUTSIDE THE LINES

Alhoewel hij niet meer van de jongste is debuteerde de uit Beaver Creek in de Amerikaanse staat Colorado afkomstige singer-songwriter Jim Stanard als echte laatbloeier pas in 2018 op plaat via zijn eerste soloalbum “Bucket List” dat wel meteen op zeer lovende perskritieken kon rekenen, o.a. ook van ondergetekende hier bij ‘Rootstime’.

Vooraleer hij zich op het maken en zingen van zijn zelf gecomponeerde folkliedjes ging toeleggen was Jim Stanard professioneel actief in de financiële wereld als adviserende verzekeringsmakelaar. Net als bij “Bucket List” werd nu ook de net op de platenmarkt gebrachte opvolger “Color Outside The Lines” opgenomen in Nashville, Tennessee.

Naast albumproducer en bassist Kip Winger vormden gitarist Jon Skibic, banjospeler Danny Parks, keyboardsspeler Mike Rojas en drummer Scott Trammell de vaste begeleidingsband in de opnamestudio. Verder waren er ook instrumentale bijdragen van Wanda Vick op viool, banjo, dobro en mandoline en van Jeff Taylor op accordeon, terwijl Russell Terrell voor wat backing vocals zorgde.

Twee van de elf nummers op “Color Outside The Lines” hebben Bethany Yarrow en haar vader Peter Yarrow van folktrio ‘Peter, Paul And Mary’ als gastvocalisten naast Jim Stanard. Dat zijn de eerste single en albumopeningstrack “Home” (zie video) en het al even mooie liedje “Arkansas”. Andere verhalende folksongs op deze cd zijn “Same River”, het over een liefdesrelatie handelende “Witness Protection”, “One Time In A Row” en de albumtiteltrack “Color Outside The Lines”.

In het cynisch-humoristische liedje “Fake News” heeft Jim Stanard het over een nieuw lief dat hij via ‘Tinder’ heeft leren kennen, maar waarvan hij via allerlei kanalen hoort vertellen dat ze ook interesse heeft in een aantal andere mannen. Ook in het nummer “When My Truck” overheerst de twijfel over de trouw van een geliefde en in de song “Each Other’s Minds” duiken eveneens vertrouwens- en relatieproblemen tussen een echtpaar op. Gelukkig lijkt uiteindelijk alles toch wel goed te komen zoals blijkt uit “Soft And Gentle Smile”, de laatste song op deze plaat. Of al die verhalen gebaseerd zijn op eigen levenservaringen is niet geweten, maar dat het wel een serie leuke liedjes heeft opgeleverd mag duidelijk zijn.

(valsam)
“Late blooming singer-songwriter Jim Stanard has now released his second album ‘Color Outside The Lines’, the follow-up record to his debut album ‘Bucket List’ from 2018. It contains 11 (maybe partly autobiographic) storytelling folk songs with ‘Peter, Paul And Mary’-legend Peter Yarrow and his daughter Bethany Yarrow singing along with Jim on two excellent tracks.“ – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Manatee Records

Info: Hemifran

video